Get Adobe Flash player
Naslovna

Andrej Starović

Andrej Starović (1966) rođen je u Valjevu, a živi u Beogradu.

Po zanimanju je arheolog, 13 godina radio je u Istraživačkoj stanici Petnica, gde je vodio Program arheologije i Odeljenje za antropologiju. U dosadašnjem profesionalnom iskustvu ima više od 250 specifičnih naučno-obrazovnih seminara, radionica, kolokvijuma i praktičnih vežbi koje je organizovao i vodio. Za to vreme, održao je preko 300 predavanja iz oblasti arheologije, antropologije, naučne metodologije i sl.

Naučni i istraživački rad je ozbiljni domen njegovog interesovanja. Autor je i/ili rukovodilac preko 30 međunarodnih i nacionalnih projekata, iskopavanja, rekognosciranja i drugih istraživanja, a za sobom ima više desetina članaka, kataloga izložbi i izlaganja na stručnim skupovima u zemlji i inostranstvu.

Od 2002. godine radi u Narodnom muzeju u Beogradu, gde je najpre bio autor i administrator web sajta Muzeja, a sada kao kustos rukovodi Zbirkom za stariji neolit. Aktivno je od početka svog rada u Muzeju uključen i u projekat izrade elektronske verzije MISS-a, kao savetnik pri kreiranju strukture podataka u domenu arheologije.

Andrej govori engleski i francuski jezik, a razume i većinu slovenskih jezika.