Get Adobe Flash player
Naslovna

Vest

Narodni muzej uručio zahvalnicu dr. Srđan Kosovcu

Prilikom proslave dana Narodnog muzeja, 10. maja 2013, v.d Narodnog muzeja u Beogradu Bojana Borić-Brešković uručila je zahvalnicu direktoru firme "Softver informacioni sistemi" dr Srđanu Kosovcu.
 
Firma "Softver informacioni sistemi" je višegodišnji saradnik Narodnog muzeja u Beogradu na razvoju jedinstvenog informacionog sistema Srbije - MISS.

Implementirani QR kodovi u Eternitas

Tokom Noći muzeja 2013, posetiocima Narodnog muzeja predstavljena je nova funkcionalnost sistema Eternitas - prikazivanje podataka o predmetu preko QR (quick response) kodova.

Narodni muzej je u saradnji sa partnerskom firmom "Softver informacioni sistemi" razvio probnu aplikaciju za mobilne telefone na Android platformi koja prikazuje osnovne podatke o predmetu preko QR koda.
 

Važno obaveštenje

 

Poštovane kolege obaveštavamo vas da će od 10. avgusta do 1. septembra, program Eternitas biti u fazi finalne revizije i da će podaci biti svakodnevno brisani. Pregled postojećih podataka će biti neometen. Vaše sugestije, ideje i zapažanja nam šaljite na: g.gavrilovic@narodnimuzej.rs

MISS tim.

Finalna revizija

Obaveštavamo vas da će tokom avgusta 2012 biti izvršena finalna revizija programa Eternitas. Vaše sugestije, ideje i zapažanja nam šaljite na: g.gavrilovic@narodnimuzej.rs

Eternitas počeo sa radom

Poštovane kolege,
Sa zadovoljstvom vas obaveštavamo da je aplikacija MISS-Eternitas od danas spremna za rad muzejskih stručnjaka i stručno-naučnu obradu muzejskih zbirki.
Adresa za pristup aplikaciji je:
www.app.eternitas.rs
Aplikaciji pristupate unosom svog korisničkog imena i lozinke koje ste prethodno dobili od administratora Eternitasa. Ukoliko ne posedujete korisnički nalog, molimo vas da se obratite administratoru.

Obuke u Narodnom muzeju u Beogradu

Tokom marta i aprila 2011 godine u prostorijama Narodnog muzeja u Beogradu održano je četrnaest radionica na kojima su zaposleni u beogradskim muzejima obučeni za rad u programskom paketu Eternitas. Obuku je uspešno završilo osamdeset muzejskih stručnjaka.
Predavanja i obuku su održali: Neda Jevremović (Narodni muzej u Beogradu), Goran Gavrilović (Narodni muzej u Beogradu), Jelena Vojvodić (Narodni muzej u Beogradu), Andrija Despotović (Narodni muzej u Beogradu).
 
AD

 

Decembarske beogradske obuke

Obuka za rad u programu - Beograd decembar 2010

 

Radionice u Beogradu

Obuka muzejskih stručnjaka za rad u aplikaciji ETERNITAS
 

Beograd, 23, 24. i 27. decembar 2010. godine
 

Beogradska otvorena škola, Masarikova 5, 16 sprat (Palata Beograđanka)

Obuka je namenjena muzejskim stručnjacima iz Beograda i okoline, kao i iz Vojvodine

Raspored

 

Obuka za rad u programu - Valjevo decembar 2010

U valjevskoj srednjoj tehničkoj školi „Milica Pavlović“ održana je treća obuka za rad u programu Eternitas, na kojoj su učestvovali stručnjaci muzeja iz regiona.

Važno pitanje za kustose zbirki!

Poštovane kolege,

definisanje prava pristupa podacima u okviru paketa Eternitas je u završnoj fazi.

U bazi podataka trenutno se nalaze importovani podaci o predmetima iz različitih muzeja u Srbiji. Ukoliko se

među tim podacima nalaze i oni koji ne treba da budu vidljivi ostalim korisnicima - kustosima, potrebno je da nas

svi nadležni kustosi - rukovaoci zbirki obaveste o tim predmetima kako bi dobili odgovarajuće oznake i na taj način

bili zaštićeni od neovlašćenog pristupa.